Saturday, July 20, 2013

Bodoh

Hari ini, rasa itu kembali memuncak.

Ke-bangang-ngan diri terasa di tahap tertinggi.

Ke-bodoh-an diri di tahap bahaya.

Tenang. Sila tenang.



-_- Tolong rasional la bro. 

Friday, July 5, 2013

Tujuan

Hey semua.

Tadi siang aku pergi teman along aku onterview. Gerak dari rumah dlm 6.30 am sbb nak kejar KTM jam 7, alih alih terlepas tapi nasib baik ada jam 7.15. Syukur.

Disebabkan baru belajar nak naik train setelah berapa tahun tak naik, agak terkial kial pada mulanya. Tapi lepas beberapa kali training tadi, nampak mcm dah biasa pulak. Hohoho. Along aku interview jam 9, lepas hantar dia, aku pergi la ke stesen Bangsar, turun bawah, pergi seberang jalan, pekena roti canai dgn teh tarik. Sambil membaca akhbar, aku mengisi perut yg kekosongan, keseorangan.

Then aku jalan jalan pusing sekitar situ, penat, naik train balik, singgah KL Sentral, pergi Mid pulak. Mcm biasalah aku kalau dah masuk tempat tempat mcm tu, mseti singgah kedai sukan dulu. Usha usha boot terbaru, kasut futsal, tetiba teringat, zaman aku habis dah. Zaman berseronok menendang, menggelecek objek bulat di tengah padang. Ahhhhh dah mula rindu zaman sekolah dulu dulu.

Tengah jalan jalan, aku meng-observed telatah manusia di sekeliling. Setiap orang, ada tujuan masing masing, ada perancangan masing masing, ada yg nak pergi kerja, ada yg membeli barang rumah, ada yg berdating, ada yg jalan jalan tade kerja mcm aku ni, dan pelbagai lagi. See? Life.




-_- Perlu ada tujuan baru boleh hidup dgn bermakna!




Wednesday, July 3, 2013

Dunia Baru

Dah habis.

Dah 4 tahun belajar, akhirnya habis dah degree aku. Last sem aritu banyak pulak rasa kerja yg tak berkenaan dgn pelajaran perlu dilakukan. Yelah kita duduk uni bukan setakat nak belajar jadi pendai je, kena lah pandai buat-buat benda lain jugak. Pendek kata, belajar jadi MANUSIA.

Haaa sebab sibuk sangat tu la (mcm sangat sibuk) sampai berhabuk blog ni. Bila dah banyak kerja, mood nak mem-blog entah ke mana. Tapi sekarang bila dah free, bolehlah mula balik tulis menulis ni.

Tadi petang setel satu lagi interview. Semalam satu dekat Seri Kembangan, dengan company cina, tadi dekat Sri Hartamas, company melayu rasanya. Semalam interview dekat sejam setengah kot, dah la aku sorang, pertama kali pulak tu, agak menggoyang jiwa raga jugak lah. Tapi tadi kejap pulak interviewnya, dgn sorg akak ni je. Pendek kata, mcm susah je nak dapat dua-dua ni. Tak apa, ada hikmah kot. Kena positif lah tak gitu~

Life sebagai student dah habis, sekarang phase lain pulak, kena cari kerja, cari duit, jalankan tanggungjawab. Menjadi manusia dewasa. Oooohhhhhhh. Ibarat kambing masuk kampung. Masih mengembek tak tentu hala.

Okai.

Bukti kesungguhan selama satu tahun.

-_- Berubah ke dunia baru!