Friday, July 27, 2012

Tolong Respect

Assalamualaikum dan salam sejahtera;

okai, dah nak masuk seminggu dah puasa. pejam celik pejam celik dekat berjuta kali lah baru sedar ha. kali ni bukan nak cerita apa sgt pon, cume sembang sembang kosong saja. 

semenjak berapa lama aku duduk kat site tu, macam macam ragam org aku tengok. dari pe'el (perangai) pekerja buruhnya sampailah pe'el bos paling atas.

semua org bekerja utk mencari duit. samalah pakcik makcik buruh tu. selalu aku tengok memang serius berat kerja dorang. dari pagi sampai petang kerja. ada yg dah ada family, nak cari rzeki utk anak anak katanya. 

orang yg bekerja susah payah utk cari duit, aku respect org macam ni. ada org tahu nak senang dari mula. ada org yg pandang rendah pakcik makcik buruh tu. tapi aku paling hormat org mcm ni. setiap org ada matlamat masing masing. lain org lain ragam.

ni aku bukan nak cerita apa pon sebenarnya. saja je update entry. esok kerja lagi. kerja kerja kerja. kalau nak cari duit kenalah kerja, duduk goyang kaki garu perut memang tak masuklah in come kan. deng.




-_- sila RESPECT org yg berusaha mencari rezeki tak kira kerja apa pon asalkan halal.




No comments:

Post a Comment