Saturday, June 30, 2012

End

What's great about tonight?

After all this years, it all come to an end.

It is good.

Why?

Because I can be another person.

Seriously.

Fuck.

Friday, June 22, 2012

Kerja Di Site

Salam sejahtera;

apa khabar semua? ya aku pon baik juga. terima kasih.

entry kali ni cuma nak bercerita tentang "aku yg bekerja di site". ya sejak semalam aku dah mula bekerja di site. ouh ber-praktikal sebenarnya. sama jela. 

hari ni aku mula mula awal pagi dah disuruh buat detail utk semua ongoing work progress. aku speaking di situ. minta maaf. aku pun berjalan lah di semua kawasan site. ouh lupa nak bg tahu, site aku ni sebenarnya tengah bina sekolah, dua sekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah dalam satu kawasan. kira gabung sekolah lah. hebat? 

aku jaga bahagian sekolah rendah. dah 70% siap. okai lepas habis aku jalan jalan semua aku pun balik site office. lepas tu aku diarahkan utk mengira lori yg keluar bawa tanah lebih utk kerja site clearance. sedang aku seronok menunggu tiba tiba hujan plop. kerja terhenti di situ dan semua bangla bangla mat indon pon berhenti kerja. 

dalam jam 1 sambung balik kerja tapi aku dapat tahu kerja site clearance ni tak boleh buat sebab tanah basah dan lori tak dapat masuk. jadi aku pon baliklah office. buhsan. buhsan. buhsan. tade kerja. then datang lah kakak kakak dan sorg lagi budak praktikal yg bhg QS punya ke site. akhirnya aku ada teman berborak. akhernya, seronok aku borak borak dgn budak tu pasal kerja building ni semua sampai jam 5. masa utk balik. dan aku pon balik. aku harap budak tu datang lagi temankan aku borak. fuh.

esok nak sambung kira lori. eloklah sekurangnya ada kerja nak buat. ni kalau tak bayangkan aku time berdiri tengah panas pon boleh nak tertido. punya lah tggi minat aku ngn tido. cekang.

okai aku tengah tggu bole sebenarnya ni, portugal maen. tapi lapaq lah plop. pergi cari makan dulu. sekian.





-_- esok bangun pagi pergi kerja. semangat sikit.






Monday, June 18, 2012

Bermula 3 Bulan!

Anyeong!

aku ber-korea sebentar utk satu perkataan. maksudnya 'hai!'

hari ni aku kat rumah. yeah bebeh. seronok? boleh lah. sebab? esok nak pergi praktikal dah. kat sini cuti esok, company tu aku tatau kerja ke tak esok, redah jelah dulu. kalau tutup, aku balik. apa susah.

sambil aku melayan radio korea ni, (betul aku tak tipu ni betul2 radio korea weh) aku menyambung entry aku yg sekali sekala aku update ni. 

hari ni nak cerita tak banyak sangat. ouh banyak sebenarnya, cuma tade mood nak cerita la plop. sebab esok mcm tade mood gila nak pegi praktikal tu. 

cerita mestilah dekat perlis sana punya cerita. cerita pasal aku. cerita dari hari ke hati (wah?). cerita klise yg dah biasa korang dengar, tapi tak pernah buhsan. ceritera.......

nanti aku sambung esok ke tengoklah nanti. tunggu esok pergi praktikal punya drama apa jadi. semoga seronok esok! ucap pada diri aku sendiri.





-_- aku bukan nak berjiwang, cuma bear ni nmpk cumil.