Monday, April 30, 2012

Tiga Cerita Hari Ini

Assalamualaikum kpd semua;

yaa hari ni, mlm ni aku menulis lagi. aha dia mai dah idea ni. haa. haa. byk sgt. okai. satu satu.

tadi aku keluar pegi makan dgn family. makan luar lah kiranya. bukan luar rumah. memang luar rumah lah maksudnya. maksudnya makan kat kedai. dalam kedai. kedai makan. okai pening? saja sebab lama dah rasa tak mkn luar ngn family. haha.

okai story kedua. tadi ptg pegi mandi laut bawa adik adik aku yg dua org tu. amato ngn alifo. sbb dah janji semalam. okai juga sbb aku pon dah lama tak rasa laut pd. tp tadi aku tak mandi pon. budak dua org tu je yg mandi. aku jadi fotografer sajer. aku kan memang suka ambil ambil gambar ni. jadi byk lah juga aku snap tadi, antaranya ialah..

ber-ga-bung !

ini nama aku 

kapal terbang tu terbang dekat je ngn bulan

air surut. pantai pd mmg cantik. aku suka pemandangannya.

panjang kan kaki aku?

aku tak paham dia cuba buat apa. ouh inilah alifo.

konon cuba utk terbang. lompat je sebenarnya.

dia cuba angkat laut tu. ouh inilah amato.

lihatlah keindahan pantai pd. banyak lagi pic, kalau nak tengok boleh contact aku.



okai story ketiga. aku plan nak stay up mlm ni. sebab nak tggu game MU dgn MCity jam 3 pagi jap lagi. jadi aku pon dah telan secawan nescafe dan tido 3 4 5 jam siang tadi. kalau tak tahan juga tak tahu lah. 

esok malam nak balik dah. memang terasa besh kot dapat balik ni. pada hal cuti weekend je pon. tak apa sebab nanti LI aku mmg duduk rumah je pon. dan aku dah fikir apa yg nak dibuat time tu. 

lepas ni entah bila aku boleh update blog ni. tengok line dan masa lapang aku jelah. okai setakat ni jelah. semoga bertemu lagi di lain hari dan masa.




^__^ okai aku mengaku aku RINDU.






Aku Kembali Dengan Pelbagai Warna Kehidupan! Wah Tajuk Tak Boleh Blah!

ehem ehem hey?!

lama gila. yup. lama gila tak update benda alah ni. berhabuk? bersawang? tade pon aku tengok. okai je skrin ni. habuk dan sawang tu cuma metafora tak berasas sebenarnya, bagi menambahkan ke-menarikkan ayat. ha ha ha.

aku menyepi sebab, sibuk. okai aku tipu. okai aku tipu lagi. aku memang sibuk pon dlm 2 3 bulan ni. macam macam ada. nak cerita byk sgt, antaranya memanjat gunung, explorace, bla bla bla..

sebenarnya aku dah lama tak update adalah disebabkan line kat wang ulu tu teruk tahap cipan. okai tipu lagi. tade lah teruk sgt tapi yg pelik bila aku try na post je tak boleh. yg laen boleh. adeh. jadi tu lah sebab sebenarnya. 

mcm mana aku boleh post entry ni? sebab sekarang aku dekat rumah! okai tipu lagi. aku dalam rumah di port dickson ni weh bebeh! aku balik sempena cuti yg tak panjang langsung ni. start hari jumaat sabtu ahad isnin dan selasa. hari isnin aku tade class langsung, hari selasa cuti hari pekerja, hari jumaat aku ponteng. SILA TIRU MACAM SAYA.

duduk rumah memang heaven. sebab aku sangat tenang dan relex di sini. tanpa perlu memikirkan subjek subjek pavement, concrete, steel, bla bla bla..

aha tetiba nak cerita satu kisah ni. aku ada suka sorg wanita ni tapi dia tak suka aku. klise. the end. okai tetiba lagi aku nak cerita kisah laen ni, kisah no 2. hari tu aku ada pergi panjat gunung dekat terengganu. peh. pertama  kali aku menjejakkan kaki di sana. osom. gunung kali ni (ni gunung ke tiga aku lead okai ouh aku sila jgn riak) lebih relex dan penuh dgn air terjun dan anak sungai dan jeram dan bla bla bla.. jadi aku berpeluang utk mandi dan berasa lebih selesa utk membuang air besar dan kecil. nah sikit pic utk tatapan semua....


team dr PPKAS yg aku lead. baju oren ialah encik guide no 1. (pic kabur)

ni air terjun chemerong, tmpat kami singgah menghilangkan lelah seketika. sangat menyegarkan!

ni hammock en guide no 2. gila cekang setting atas air. last2 bila mlm lari tido bawah sheet en guide no 1 jugak. sejuk weh kat sini!


aha begitu lah ceritanya serba sikit pengalaman panjat gunung. memang seronok gila dgn flora dan fauna yg tak pernah kita lihat. ontong memang ontong.

minggu depan ada interskool. pertandingan yg menjadi igauan anak muda spt aku. aku mcm biasa lead team volley kali ni. patutnya weekend ni ada training tp aku dah cabut dulu. entah apa jadi pon aku tatau. tapi aku tetap percaya pd pembantu aku. em em.

lupa nak ckp, beday aku ialah pada 26 april yg lepas. ya. khamis lepas. okai. ramai org wish kat facebook. setiap sorg aku balas. cekang. yg aku nak cerita ni pasal aku memberi hadiah kpd orang pada beday aku. unik kan? 




^__^ dah lama tak berperasaan begini. seronok juga!