Sunday, March 27, 2011

Precious Experiences! =)

Yo!

giler lama aku ta update blog ni. sbb masa? bkn. tp sbb kat wang ulu taley plop na post. mengong. bape kali da aku try ta dpt dpt jgk. ni na kena duk libry baru ley post. ceh.

na cte, byk sgt plop. bia aku pendek an. okai. sukan sume da abes. inter ppk ngn olahraga. utk inter ppk aku masuk volley ngn netball. ye. netball. yg org pmpuan slalu dok maen tu. tp skg dak laki pon da maen da. da ta mcm netball da aku tgk. okai, na cte, aku maen netball dpt no 2. kira silver lah. 1st time masuk da silver. taon depan target gold plop. hahaha

utk olahraga plop, aku masuk lompat jao, lari 1500m ngn 4*400m. lompat jao, ta bape na jao plop aku lompat. hehe da gagal di peringkat awal. 1500m, mmg aku lari smpai abes dan dpt no 5, no 5 dari belakang. haha yg depan depan aku sume sgt hebat. giler lah. 4*400m, aku jd last runner, runner ke 4 lah kiranya, dan bila smpai turn aku, aku lari punya lari punya lari, smpai last lap aku beat org dpn aku, dan akhernya aku dpt silver. semangat giler aku lari smpai ta hengat dunia. kira okai la kot no 2, sbb depan aku tu bdk pelari universiti. saje bg peluang kat dia. bhahahahaha

dulu masa skolah rendah darjah 4, aku pena masuk lompat jao skali, dan tu la last acara olahraga yg aku masuk. lepas beberapa taon, baru aku join alek. dan utk acara lari lari cm 1500m ngn 4*400m tu, acara balapan pertama aku dlm seumur hidup. thehehe betul la org ckp, there will oweys b a first time. heheh


ni masa perbarisan time olahraga


ni aku dgn maskot skool aku. power an? bhahaha



cukup acara sukan, arini 27 mac 2011, bermaksud smlm 26 mac 2011 ialah earth hour. bdk board PPKAS telah menganjurkan mcm satu aktiviti la kat pdg wang ulu smlm. kte org buat mcm line bentuk 60 atas pdg pastu suh org yg dtg berdiri atas line tu sambil pegang lilin. kan smlm tutup lampu dlm sejam stat 8.30 mlm an. so sempena meraikan sejam tu kte org buat lah aktiviti tu. 1st time rasanya buat kat unimap. haha pas kekelangkabutan pd awalnya, akhernya atviti berjalan dgn lancar. alhamdullillah. punya la lega sbb dpt sambutan agak mengalakkan. taon ni kita okai la sbb plan pon last mnit. taon depan buat gempak lg. hoho


masa mlm sambutan earth hour. pic aku tade lgsg! dem.


ermm cm ni la kesah idop aku sikit sikit kat unimap ni. blaja pon bese jep. tp skg mmg agak bz la. tiap ptg kena g training. assgmnt lg tutor lg, tp aku okai jep. bnda kcik lah sume tu. heheh

okai smpai sini jela entry aku ek. t ada masa lg aku mai lg libry ni utk update blog ni. na arap tenet kat wang ulu tu, mimpilah. pasni na g shoping jap, beli brg umah, susu lampin anak da abes.





^__^ semua benda adalah normal jadi aku kena semakin matang.







No comments:

Post a Comment