Tuesday, February 1, 2011

Lost Another Part of My Life

Hyeez!

pas bape lme aku ta pat post entry, ni baru na wat ha. skg da stat cuti smggu smpena raya cina ngn cuti mid sem kali. dan aku da kat umah daha. 

dalam masa kat sbulan aku ta post pape ni, mcm2 hal blaku. tp kali ni na fokus kat satu hal yg paling penting pena aku alami lah. kehilangan seorang bapa.

yup. 14 januari 2011, tarikh bapak aku pergi. phm mksd pergi? bapak aku da meniggal dunia. punca, eksiden.
things happened. aku bkn Tuhan yg mampu ubah pape. terima. kte dlm idop ni kne blaja menerima walaupun ape yg kte terima tu kte ta ske.

aku rse aku still okai ley trima ape yg blaku ni, tp aku ade adik2 yg baru drjah 3 ngn 5. dorg kecik lg. maseh kurg phm sume ni. taley na ckp ape la, dorg kecik lg da rse ujian mcm ni. Allah takan uji umatnya dgn sumtin yg dorg ta mampu tangani. aku slalu igt tu.

tentang mak aku, aku cian gler kat die. ciuz aku mmg tabik mak aku sbb sbg ibu tunggal dia maseh kuat lg. kakak aku ngn adik aku yg tga tggu spm ni aku tgk okai da kot. dorg da ade otak utk pk psl diri masing2. hadapi dgn matang, tu y aku perlukan dr dorg skg.

psl bapak aku, bg aku, arwah sorg yg sgt menjaga keluarga. family first. bapak dah aku pergi tp ciuz aku ckp,  aku mmg salute tggi gler kat dia sbb dlm ta sedar sbnanye dialah yg mengajra aku utk jadi seorang manusia.

dunia berputar. kdg2 ta mcm yg kte arap. ble kte lost sumting, kte akn rse ksong. tp bg aku, aku maseh kuat. sbb kalu na di ekot an, ini kali kedua aku hilang sebahagian dr idop aku.

papepon aku da jd ala ala ketua family skg. wat mse skg, aku juz arap family aku back to normal life again. tu jep aku arap. da tamo tgk family aku sedih2 lg da. aku tape sbb aku kuat. sgt kuat. 

dunia mmg mcm ni, sume bnda kte kne rasa. yg dtg konpem akn pergi, cuma masa jep tatau. em. aku kne usaha lg kuat stat skg. tu yg aku tau aku kne wat skg. utk pembaca entry aku kali ni, teruskan idop ngn senyum saja!



^__^ lost another part of my life. but im stronger now.





No comments:

Post a Comment