Saturday, February 19, 2011

No 28

Hyeez bebeh;

aha skg aku kat lib, baru la dpt sng post entry baru ha. kalau kat wang ulu tu da mcm sipot tenet nye. hah.

sbnanye byk na cte ni tp wat mse skg bia la ku cte sumting yg blaku smlm.

smlm, aku dpt jersi weh. unimap pnye. huh. agak besh la rse sbb bnda free an. dpt full set baju sua stoking. puas aty wlaupon aku bkn 1st eleven ataupon bakal disingkirkan. bhahahaha

ptg ni ade game lg. aku pling suke time2 cm ni, asek game, sbb dpt biasakan diri ngn team. smlm game, arini game, sok game gak. sok lg besh sbb pngurus ckp sok game kat alor star. waaaahaooooo!

smlm aku cket lg na score tp sbb kegopohan dan kekonfiusan aku dlm membuat keputusan, ta pat score plop. syg btol. huh. 

posisi aku takat ni left wing. posisi idaman aku sejak di bangku skolah. tp klu na di ekot an rmai lg bgus. so aku kne kerja lg kuat lah spy dpt first team. klu da usaha gak dan still tersingkir, tape la tade rzeki. yg penting usaha. 

aha lupe na bg tau jersi aku no 28, sbb maen amek jep. tape sbb ni la nombor ronaldo time dia kat sporting lisbon dlu b4 dia join MU. =)



^__^ arwah bapak aku ta pena aja aku utk menyerah kalah. Ganbatte! 




Saturday, February 5, 2011

Last Day at Home

hyeez!

last day aku kat umah, jp g mlm na gerak dah. dem. sgt malas mahu alek perlis. bhahaaha

ni alek sne byk kje menantiku. ciuz akn jd bz. bz dgn sukan. tape aku suke. bhahahaha

pasni mayb bulan 5 baru aku alek, PD tunggu aku saja lah!


^__^ sukan oh sukan. 






Thursday, February 3, 2011

Bedebar-debar di Dada

Hyeez!

kenape aty aku bedebar debar tiap kali msg ngn die?

da mcm bdk skolah da aku rse.

mengong.



^__^ wakakakakakak ey ey








Tuesday, February 1, 2011

Lost Another Part of My Life

Hyeez!

pas bape lme aku ta pat post entry, ni baru na wat ha. skg da stat cuti smggu smpena raya cina ngn cuti mid sem kali. dan aku da kat umah daha. 

dalam masa kat sbulan aku ta post pape ni, mcm2 hal blaku. tp kali ni na fokus kat satu hal yg paling penting pena aku alami lah. kehilangan seorang bapa.

yup. 14 januari 2011, tarikh bapak aku pergi. phm mksd pergi? bapak aku da meniggal dunia. punca, eksiden.
things happened. aku bkn Tuhan yg mampu ubah pape. terima. kte dlm idop ni kne blaja menerima walaupun ape yg kte terima tu kte ta ske.

aku rse aku still okai ley trima ape yg blaku ni, tp aku ade adik2 yg baru drjah 3 ngn 5. dorg kecik lg. maseh kurg phm sume ni. taley na ckp ape la, dorg kecik lg da rse ujian mcm ni. Allah takan uji umatnya dgn sumtin yg dorg ta mampu tangani. aku slalu igt tu.

tentang mak aku, aku cian gler kat die. ciuz aku mmg tabik mak aku sbb sbg ibu tunggal dia maseh kuat lg. kakak aku ngn adik aku yg tga tggu spm ni aku tgk okai da kot. dorg da ade otak utk pk psl diri masing2. hadapi dgn matang, tu y aku perlukan dr dorg skg.

psl bapak aku, bg aku, arwah sorg yg sgt menjaga keluarga. family first. bapak dah aku pergi tp ciuz aku ckp,  aku mmg salute tggi gler kat dia sbb dlm ta sedar sbnanye dialah yg mengajra aku utk jadi seorang manusia.

dunia berputar. kdg2 ta mcm yg kte arap. ble kte lost sumting, kte akn rse ksong. tp bg aku, aku maseh kuat. sbb kalu na di ekot an, ini kali kedua aku hilang sebahagian dr idop aku.

papepon aku da jd ala ala ketua family skg. wat mse skg, aku juz arap family aku back to normal life again. tu jep aku arap. da tamo tgk family aku sedih2 lg da. aku tape sbb aku kuat. sgt kuat. 

dunia mmg mcm ni, sume bnda kte kne rasa. yg dtg konpem akn pergi, cuma masa jep tatau. em. aku kne usaha lg kuat stat skg. tu yg aku tau aku kne wat skg. utk pembaca entry aku kali ni, teruskan idop ngn senyum saja!



^__^ lost another part of my life. but im stronger now.