Monday, December 27, 2010

Khuntoria !

Yo;

Ape kaba sume? Tga tade kje sbnanye ni. Buhsan3. Mau tido tp malas. Ermm tbe2 batuk plop. Ish.
Ble tgk cte WGM tu, cumil gler c Victoria-ssi tu. Dgn perangai malu2 segan2 nye u, aishhhh! Ciuz aku na awek cm tu lah! Bhahahaha




Tgk ngn Nickun, perghhh agk r sepadan kot. Bhahaha. Cte nye sgt besh. Giler ta saba na tggu eps seterusnya. Tp aku tgk arini tade lg la plop. Aishh arap2 ade la eps baru b4 aku alek perlis.




Cte reality tv korea besh2 weh. Cm WGM, 2 days 1 night, family outing, dan laen2 lg. Idea dorg besh, ta t’pikir org laen. Aishhh.

Papepon takat ni aku tgah layan WGM eps Khuntoria. Tgah besh weh. Bhahaha. Mari kita layan bersama2.







^__^ Ouh Victoria-ssi! Doong doong.





Sunday, December 19, 2010

Re-union SKPD & STPD

Yo;

jam skg tnjuk kol 4.09 pagi ari ahad 19 disember 2010. aku skg baru alek dr reunion td. utk dak2 skola mnengah. tp cmpur2 jep td ngn dak skola rndah gak. ade yg lme da ta nmpk kot. giler laen2 da sume skg. bhahaha.

duk borak td tbe2 terborak psl team bola time f3 dlu. time tu mmg besh r. yg ade td dak yg maen bek kanan, bek kiri ngn lastman iaitu aku sndri. dulu pnye cter tau. ciap gelak2 psl kesah lme alek da. gler agk rendu gak r time tu. gedik.

wlaupon kne baya gak an, tp ble pk alek okai gak la sbb dpt jmpe alek mbr lme an. hmpir sume tga blaja g kot. ade gak yg tgah maen utk Harimau Muda. tau ape tu? team bawah 21 Malaysia. ebat gak macha tu. bheheh 

yg dak2 pmpuan plop sume mekap taley tggal. stndard r da besau an. dulu time bdk hingusan g mne geti mekap2 ni an. ade gak la yg cun td tp aku ta knal sgt la. tape aku bdk baek. hehe. 

pas abes mkn2 borak2 td sume da na blah. nta ble ley lepak g pasni. tp tape mggu dpan bajet da set na ftsal. arap2 ngamai ler yg ade jgn cm smlm. tringin na tgk bdk Harimau Muda tu maen. bhahaha. 



^__^ Tggu minggu depan jelah! Bhahahaha!




Monday, December 13, 2010

Semua Salah Aku

Yo;

mcm mne na ckp, rse ni dtg alek lah. dulu pena byk kli rse mcm ni tp kli ni dr segi laen plop. mmg, ptotnye tade kne mngene ngn aku da pon. tp asl rse cm ni lg? aku pon tatau.

rse mara ke? ta lah. em. ade la cket2 lg kot. sbb na mra abes taley gak, ade sala aku gak. sume sala aku. huh.



rse jelez? ta lah. em ade la jgk sbnanye. sikit? byk kot. byk giler. giler giler byk. sbb? die da ade org laen. sbb aku jelez? aku pon tatau. sume sala aku. huh.



rse syg? ta lah. em. ade la sbnanye. klu ta, tade la rse mcm2 ni an. wlau bnda da lme, tp sbb aku sgt seriuz time tu, efek maseh smpai skg. sume salah aku gak la kot.





rse sedih? SANGAT-SANGAT. huh




^__^ die ckp doa spy aku dpt yg baek2 lg. tp aku rse, cukuplah kot. 




Thursday, December 9, 2010

Cabaran Time Nak Balik PD!

Yo,

haa ni na cte psl time aku na alek dr perlis ke port dickson. mcm2 hal blaku. mmg advnture lah pndek kate. 

so aku stat la cte k. kesahnye mcm ni. mle2 aku kol teksi suh dtg amek dlm pkul 6 ptg. okai. setel kat situ. then tiba2 mbr aku sowg ni kate na join. tp die mntak lewat cket. s aku alek uncle teksi ni ckp amek kol 7. setel. sdg2 aku elex2 tggu teksi smbil menonton mbr aku sowg ni dok mngemas, tiba2 uncle tu kol. beliau ckp boley ta klu gerak 10 mnit awal. aku pon pk okai jela kot. pd hal mbr aku sowg ni dok byk mgemas lg. pas aku roger mbr aku tu. trus kelam kabut die.


mengemas dgn kelajuan super.


pastu uncle tu dtg la kol 6.50. aku mntak uncle tu tggu sat lg sbb mbr aku dok tga mngemas lg. tggu punye tggu tgk jam da kol 7 .10. tga kecoh2 kmas ni uncle tu da bsing da. ciap hon2 lg. aku yg kat dlm uma pon ley dga. bhehehe. cian uncle tu. pas setel smpan brg, kteorg naek jep tksi tu uncle tu stat bebel. sbb lmbt. ta sgka uncle tu geti bebel. tp sbb uncle tu pling murah aku pekak an tinge jep la. bhehehehe. setel cte aku ngn teksi.

aku smpai stesen bus kngar dlm kol 7.20. smpai2 jep aku g solat dlu. then aku ngn mbr aku lg 2 owg mnuggu la bus aku yg kol 8 tu. bus aku jep kol 8 tp mbr aku kol 10. so dorg dok la tman an aku. 

7.30, bus tade lg. mmg ptot tade sbb awal lg pon.

7.45, maseh tade lg. tgk byk bus da smpai tp bus aku mcm bese tade lg. elex.

7.55, ta nmpk lg btg idung bus tu. mne la hai. ponek den tggu ekau wahai si bus. 

8.07, maseh ta nmpk hatta bunyi bus aku tu pon. then aku g la kaunter tnye. dan jwapan yg aku dpt,

"laa nape adik ta dtg kaunter tny awal2 td, ni abg pnat carik lg sorg pnumpg lg ha (aku ler tu). bus ta dtg kngar dik, skg abg anta adik g shahab ngn bus laen t kat sne baru adik nek bus betul."

ape la bangang punye org. ade ke pena org espek yg atas tiket bus ptot dtg kngar tp ta dtg. bongek punye org. tp aku elex, juz snyum jep kat org tu. =)

aku pon tumpg la bus laen utk ke shahab. shahab ni kat alor star klu korg na tau. okai smpai la shahab dlm kol 9. then aku mengeheret la beg aku pergi ke office bus yg ptot aku naek tu. agk jao gak la dlm 100 meter. smpai office aku tny akak kaunter, seb bek die knal. die ckp mcm ni,

"ouh sban mlaka kan? adk dr kngar kan?"

aku cuma mengangguk. aku pon tny na naek bus mne dan beliau menjawab,

"t adk naek bus yg depan tu, tp kol 10 jp lg la. adk ley tggu dlu kat sini k"

jam tnjuk kol 9 dan bus gerak kol 10. aku kne tggu lg sejam lg. hebat. da alang2 kne tggu tu, aku g la round shahab tu jap. tgk2 pmndangan org2 na alek ke destinasi masing2. pusing2 punye pusing aku sggah la g beli wafel. sje jep buat alas perut. 

9.40, aku heret beg aku dr office ke stesen bus shahab perdana. aku tggu la kat tepi jln tu. smbil mkn wafel td smbil lihat org lalu lalang msing2 dgn idea sndri. besh gak r. mcm2 ragam. tga besh2 lepak tgk2 ujan la plop. naseb baek aku gerak awal ke stesen bus tu klu ta da lencun aku. 

10.00, bus tade lg. tga ujan2 lebat aku tgk bro yg tukg check tiket bus aku tu pon tga tggu bus tu jgk. cian beliau kne bdiri dr td. tape da mmg kje ko bro na wt cne. 

10.03, bus aku yg sebenarnya sampai! akhernye. bersyukur giler aku time tu Tuhan jep tau. aku g kat bus, simpan luggage kat blakg, naek bus, kasi tiket, carik seat, then boom! aku duduk dgn perasaan lega skali. Alhamdullillah. bheheh. 

tadaa bus aku!


seat aku 6K. tgk2 ade soket la. ley lyn muvie cm ni. tp charger aku kat dlm beg yg trsimpan kat bwh la. mlas na g amek plop. ahhh tdo lg baek lah. 

aku tgk tgkap, tga ujan, rmai org berpusu-pusu naek bus msing2. sala satu pmndangan yg aku ske tgk. jgn tny nape. sbb aku pon tatau. 

10.15, bus mula bergerak. aku lega. boley tdo dgn lena laz2. dgn penat aku bermonolog dalaman, "papai perlis (alor star) jmpe lg taon depan!"


papai !




^__^ adventure ketika mahu pulang. sesonok jugak kdg2. heheh.





Thursday, December 2, 2010

7 Jam Selepas Final

Yo.

sehari selepas exam. kesimpulannye? ntah la, tawakal jep kot. na kate ta stdy, da stdy abes da. fluid mechanics, math 3, soil mechanics, ethnics relation, structure thoery, arap2 ta pya repeat satu pon. ape prlu kte buat skg? doa dan tawakal jep.


^^^^^^^,,,,,^^^^^^^



jam skg menunjukkan pukul 1.20 pagi. aku sorg2 terbaring kat katil ni, perah otak pk na tulis ape utk entry kli ni. rasa cm da lme ta tulis an. sjak b4 xm aritu. so kali ni na tulis psl ape? ntah la. otak agk berserabut time ni. takat tulis ape yg terlintas jela k.

musim xm kli ni agk trok r. didahului dgn aku mnjadi single. phm? mksdnye aku clash. uh. clash la sgt. then bnjir melanda. moto mati di tgah jln. taley idop. aku keracunan makanan. terdampar atas katil smpai 3 ari. selisih phm  dgn mbr lg. mcm2 da otak aku pk. 

perkara yg aku na terap an kat sini ialah, sume ni dugaan. utk menguji sejauh mana kesabaran kte. yee. ayat aku agk skema an? mmg pon sbb aku tgah dlm mood skema skg ni. skema itu stylo.

ble dtg bnda2 mcm ni an, buat aku pk, mayb ade hkmah. tp ape hkmahnye, Tuhan jep yg tau. yg pnting, ble smting buruk berlaku, jgn salah an tkdir ke ape ke. cuba pk mayb ade silap kte sndri kot. ble kte trase ade org cm ta puas aty ngn kte, pk sala sndri dlu, jgn trus melenting. kne mngena ngn ayat kat atas? tade.

so, ni baru intro jep psl time2 lpas xm, pasni aku update lg k. agk busan sbnanye. tu yg gatal na tulis entry nih. jgn risau klu ta phm ape aku tulis ni, sbb aku pon tgah penin skg. aduh. pening. 

^__^ sem ni da abes tp aku maseh byk kje.