Saturday, November 20, 2010

Aku Ta Hensem


Hyeez,


Aku ta hensem. Aku ta pndai. Weh, mende lah, ni sume kejadian Tuhan k. Kte sbg hambaNya kne terima diri kte seadanye. Setiap yg berlaku pasti ade hkmah. Jgn igt Tuhan sje2 jadikan sume ni ye.
Mlm ni ujan. Mo0d pon tade. Huh. Mengeluh? Ta baek lah. Tp klu kdg2 mngeluh pon tape kot. Bia mngeluh sorg2. Jgn depan org. Nanti org ckp buruk psl kte. Ble da trlambat, t mnyesal ta sudah.
 nah lirik lagu korea satu :


Love Is Punishment (사랑은 벌이다) by K Will

너를 보지말걸 그랬어
neoreul bojimalgeol geuraesseo

다른 세상에서 살것을
dareun sesangeseo salgeoseul
그저 모르는 사람으로 산다면
geujeo moreuneun sarameuro sandamyeon

이런 아픔따위는 몰랐을테니..
ireon apeumttawineun mollasseulteni..

매일매일 너를 지우고
maeil maeil neoreul jiugo

매일매일 너를 버려도
maeil maeil neoreul beoryeodo
내맘은 이미 너를  숨긴채
naemameun imi neoreul kkok sumginchae

놓아주지 않아 사랑이라 부르며.. 
nohajuji anha sarangira bureumyeo..
사랑은 행복이라 믿고 있었는데
sarangeun haengbogira mitgo isseonneunde

말못하는 사랑은 하늘이  벌일뿐이야
malmotaneun sarangeun haneuri jun beorilppuniya

너만 사랑하면 맘이 저려서
neoman saranghamyeon mami jeoryeoseo

눈물만 훔치며 살아가니까..
nunmulman humchimyeo saraganikka..
 이러는 벌을 잊었어
neo ireoneun beoreul ijeosseo

입으로도 너를 잊었어
ibeurodo neoreul ijeosseo
가끔씩 술에 취해 내사랑을 말해버릴  같아
gakkeumssik sure chwihae naesarangeul malhaebeoril geot gata

그게 겁이  뿐야..
geuge geobi nal ppunya..
사랑은 행복이라 믿고 있었는데
sarangeun haengbogira mitgo isseonneunde

말못하는 사랑은 하늘이  벌일뿐이야
malmotaneun sarangeun haneuri jun beorilppuniya
너만 사랑하면 맘이 저려서
neoman saranghamyeon mami jeoryeoseo

눈물만 훔치며 살아가니까..
nunmulman humchimyeo saraganikka..
꿈에서 사랑을 할까
kkumeseo sarangeul halkka

울고  울다가 지쳐서
ulgo tto uldaga jichyeoseo

잠이 들어 보지만
jami deureo bojiman

깨고 나면 하루가  똑같은데..
kkaego namyeon haruga neul ttokgateunde..
 사랑해 이렇게 사랑하고 있어
neol saranghae ireoke saranghago isseo

니가 없는 곳에서 남몰래 사랑을 말해봐
niga eomneun goseseo nammollae sarangeul malhaebwa
혹시 니가 듣고 달아날까봐
hoksi niga deutgo daranalkkabwa

아무도 모르게 사랑하잖아
amudo moreuge saranghajanha…


Ayat kat atas sume sbnanye na cover jep. Motif sbna entry kali ni sbb na cte psl gambar. Yup. Gambar. Satu perkataan yg simple, tp byk mksd. Tp kat sini aku na cte psl satu maksud. Gambar yg tak pernah pudar.






Mesti korg ta phm ayat aku kat atas an? Tape sbb aku time karang entry ni pon time otak tga vongek sikit. Tau vongek tu ape? Aku pon tatau.





Slepas berbulan2 aku hide file yg berisi gambar si dia, mlm ni ak secara rasmi meng-unhide an file tersebut. Sbb ape? Tade sbb. Aku baru clash aritu. Clash ke? Yup. Rasminya aku da single skg. Huh. Mngeluh lg?
Mayb btul org ckp, ble kte alone, klu ade org yg caring gler time2 tu, msti sgkut punye. Kne mgene ngn aku? Tade.



Kenangan lama dtg kembali. Ade org ckp. An besh klu mse dpt diulang. Klu pk ikot aty, mmg besh, tp klu ekot logic dan akal, klu mse dpt diulang dan ksilapan dpt diubah, jd takan ade la pngajaran kat dunia ni. Gunanye ksilapan adalah utk member pngajaran. Korg phm ta? Ta phm suda, lu pikir la sndri.

Gambar paling pnting dlm idop aku, slepas gmbar family aku la. Bunyi agk selfish, tp tu la aku. Terlalu jge perasaan org, perasaan sndri ta trjaga. Bkn na ckp aku baek, tp da mmg aku cm ni. Rse aku cm bgus? Tape, aku ta kesah sbb ni blog aku.

“saya sayang awk”,”saya rindu awk”,”saya cintakan awk”, ayat ni mmg besh klu dpt dga dr org tersayang an? Tp bg aku, ayat ni taley sebut slalu. Sbb ape? Sbb tiga ayat ni takan cukup utk org yg kte sayang. Sekian.



^__^ mengharap an kumen korg sbb na tgk tahap kepahaman korg utk entry kali ni. Arigato.





5 comments:

  1. baiklah aku paham.. hehe..
    nape emo sgt ni.. huhu..

    ReplyDelete
  2. tgk la name blog..
    emo itu stylo...
    haha...
    tp da bule tuka..
    emo itu JILO...
    x phm?..
    lu pikir la sndiri...

    ReplyDelete
  3. mya - tade emo pon lah. cuma luahan rasa jep. lg pon da mmg blog ni nme emo itu stylo an. heheh


    sheeda - JILO ek? boley la. wakakakaka ey ey

    ReplyDelete
  4. ak y tgh pening study fluid ni btambh2 pening ak bce ko nye post ni..hahaha...

    ReplyDelete
  5. ida - entry kali ni utk org yg tahap emo tggi jep baru ley phm. heheh.

    ReplyDelete