Monday, November 22, 2010

Esok Na Final Dah

hep!

sehari b4 xm. arini ari isnin. esok ari selasa. esok baru stat paper. fluid mechanics. klu na ekot an mmg la byk lg ta phm. tp skg ni bkn mse utk pk sume tu. skg mse utk pk cne na tenang an diri menjelang esok. asal an kte tenang, pasti boleh ber-pk dgn betul.

-aku byk yg belah kanan tu-


mod stdy semakin menghilang. yup. mkin na xm mkin hilang moodnye. sume msti stuju ni. yg tggal skg ialah mood tawakal. a'ah tawakal ialah perkara yg slalu aku buat time na xm. dan hasilnya? aku duk terperuk kat wang ulu ni ha. phm2 suda.


-da stat ilang mood da-


paper sok ialah pd pukul 8.30 mlm. dulu kat skola ke matrix ke mne ade xm time mlm, yg ade pon kuiz jep, tp sbb paper fluid ni clas aku jep yg amek, so ley la wat mlm. arap2 sok ade la plv ke lect ke yg baek aty na tolong2. 

satu bnda yg aku takan buat time xm final, meniru. seingat aku ta pena la bwk toyol ke time2 final ni, klu time kuiz ke test ke tu laen la. sbb ape? sbb na uji kemampuan diri. na tgk tahap mne bagusnya aku ni. sbnanye aku ta la bgus mne pon. tp yela kdg2 tu na gak tgk an. 

mlm ni igt na selak2 alek nota fluid sume. tp tgk la, klu ade mood. aku an moody. emo. poyo. sume aku la. 

otw na final ni, mcm2 hal blaku. sabau jela. klu ikot an aty mau jep aku g maen bola sorg2 atas pdg tu. ta pon rempit mlm2 sorg2 laju2. baru release tension cket. tension sbb ape? laen kli aku bg tau.


-sabar ye ad!d0-


entry kali ni sbnanye berkonsep an final xm utk esok tp nmpk cm da mnyimpang da. tape. ni menunjukkan otak aku ta centre time ni. knon penuh dgn ilmu. konon nye. utk penduduk-penduduk final yg stat esok, good luck! 



^__^ GOOD LUCK kpd aku. mmg betul2 perlukannye kali ni. 






Saturday, November 20, 2010

Aku Ta Hensem


Hyeez,


Aku ta hensem. Aku ta pndai. Weh, mende lah, ni sume kejadian Tuhan k. Kte sbg hambaNya kne terima diri kte seadanye. Setiap yg berlaku pasti ade hkmah. Jgn igt Tuhan sje2 jadikan sume ni ye.
Mlm ni ujan. Mo0d pon tade. Huh. Mengeluh? Ta baek lah. Tp klu kdg2 mngeluh pon tape kot. Bia mngeluh sorg2. Jgn depan org. Nanti org ckp buruk psl kte. Ble da trlambat, t mnyesal ta sudah.
 nah lirik lagu korea satu :


Love Is Punishment (사랑은 벌이다) by K Will

너를 보지말걸 그랬어
neoreul bojimalgeol geuraesseo

다른 세상에서 살것을
dareun sesangeseo salgeoseul
그저 모르는 사람으로 산다면
geujeo moreuneun sarameuro sandamyeon

이런 아픔따위는 몰랐을테니..
ireon apeumttawineun mollasseulteni..

매일매일 너를 지우고
maeil maeil neoreul jiugo

매일매일 너를 버려도
maeil maeil neoreul beoryeodo
내맘은 이미 너를  숨긴채
naemameun imi neoreul kkok sumginchae

놓아주지 않아 사랑이라 부르며.. 
nohajuji anha sarangira bureumyeo..
사랑은 행복이라 믿고 있었는데
sarangeun haengbogira mitgo isseonneunde

말못하는 사랑은 하늘이  벌일뿐이야
malmotaneun sarangeun haneuri jun beorilppuniya

너만 사랑하면 맘이 저려서
neoman saranghamyeon mami jeoryeoseo

눈물만 훔치며 살아가니까..
nunmulman humchimyeo saraganikka..
 이러는 벌을 잊었어
neo ireoneun beoreul ijeosseo

입으로도 너를 잊었어
ibeurodo neoreul ijeosseo
가끔씩 술에 취해 내사랑을 말해버릴  같아
gakkeumssik sure chwihae naesarangeul malhaebeoril geot gata

그게 겁이  뿐야..
geuge geobi nal ppunya..
사랑은 행복이라 믿고 있었는데
sarangeun haengbogira mitgo isseonneunde

말못하는 사랑은 하늘이  벌일뿐이야
malmotaneun sarangeun haneuri jun beorilppuniya
너만 사랑하면 맘이 저려서
neoman saranghamyeon mami jeoryeoseo

눈물만 훔치며 살아가니까..
nunmulman humchimyeo saraganikka..
꿈에서 사랑을 할까
kkumeseo sarangeul halkka

울고  울다가 지쳐서
ulgo tto uldaga jichyeoseo

잠이 들어 보지만
jami deureo bojiman

깨고 나면 하루가  똑같은데..
kkaego namyeon haruga neul ttokgateunde..
 사랑해 이렇게 사랑하고 있어
neol saranghae ireoke saranghago isseo

니가 없는 곳에서 남몰래 사랑을 말해봐
niga eomneun goseseo nammollae sarangeul malhaebwa
혹시 니가 듣고 달아날까봐
hoksi niga deutgo daranalkkabwa

아무도 모르게 사랑하잖아
amudo moreuge saranghajanha…


Ayat kat atas sume sbnanye na cover jep. Motif sbna entry kali ni sbb na cte psl gambar. Yup. Gambar. Satu perkataan yg simple, tp byk mksd. Tp kat sini aku na cte psl satu maksud. Gambar yg tak pernah pudar.






Mesti korg ta phm ayat aku kat atas an? Tape sbb aku time karang entry ni pon time otak tga vongek sikit. Tau vongek tu ape? Aku pon tatau.





Slepas berbulan2 aku hide file yg berisi gambar si dia, mlm ni ak secara rasmi meng-unhide an file tersebut. Sbb ape? Tade sbb. Aku baru clash aritu. Clash ke? Yup. Rasminya aku da single skg. Huh. Mngeluh lg?
Mayb btul org ckp, ble kte alone, klu ade org yg caring gler time2 tu, msti sgkut punye. Kne mgene ngn aku? Tade.



Kenangan lama dtg kembali. Ade org ckp. An besh klu mse dpt diulang. Klu pk ikot aty, mmg besh, tp klu ekot logic dan akal, klu mse dpt diulang dan ksilapan dpt diubah, jd takan ade la pngajaran kat dunia ni. Gunanye ksilapan adalah utk member pngajaran. Korg phm ta? Ta phm suda, lu pikir la sndri.

Gambar paling pnting dlm idop aku, slepas gmbar family aku la. Bunyi agk selfish, tp tu la aku. Terlalu jge perasaan org, perasaan sndri ta trjaga. Bkn na ckp aku baek, tp da mmg aku cm ni. Rse aku cm bgus? Tape, aku ta kesah sbb ni blog aku.

“saya sayang awk”,”saya rindu awk”,”saya cintakan awk”, ayat ni mmg besh klu dpt dga dr org tersayang an? Tp bg aku, ayat ni taley sebut slalu. Sbb ape? Sbb tiga ayat ni takan cukup utk org yg kte sayang. Sekian.



^__^ mengharap an kumen korg sbb na tgk tahap kepahaman korg utk entry kali ni. Arigato.





Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha Semua!



just na ucap Selamat hari raya aidiladha kpd semua umat Islam di seluruh dunia.

sambutan kali ni agak sederhana, sbb aku sambot kat Perlis! sbb aku ta alek. ramai gak yg ta alek. sambutan yg ta bape na smbot sbnanye.

td pagi da kemas umah. lap tingkap buang sawang mop lantai, sume da wat. fuh. bercahaya umah ni. haa dan y pling besh, toilet da bersih! berkilat. na............pon besh. wakakakaka ey ey.

sok da raya. azam raya? tade azam. stdy pon ta abes g. da skip 2 ary daha. tawakal jela pasni. giler sgt malas. cm ne la na skor. seolah olah da ta peduli masa skg. giler.

utk korg yg tga baca ni, jgn jd mcm aku. silalah rajen okai. org yg berusaha, pasti dpt capai matlamat. ape kne mngena ngn raya? tade. sekian.




^__^ SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA KPD FAMILY. IGT LAH ANAKMU DI PERANTAUAN NI. (perantauan la sgt) BHAHAHAHAK.






Sunday, November 14, 2010

Pagi Yang Sedih

hyeez,

kisah arini agak tragik. satu panggilan telefon merencatkan ari aku. tp pelek, nape aku ta rse terok sgt?

sorry ta ley bg komitmen. ayat keramat aku arini. heheh. keadaannye mcm kuih pau inti kacang merah, dlm inti tu maseh panas2 suam tp kulit pau tu mcm ta kasi haba dr inti tu kua. perasaan dalaman nak, tp ta boley diekspresikan kua. ade phm?

rse beban bila org tny 'ko ngn sape skg?'. ble jwpn yg diberi ta memuaskan aty mulalah org mengata. tp tu hak dorg an. na wt cne?

aku taley tipu dri sndri da, perasaan tergantung yg sejak dulu, skg da jelas. mcm kabus kne tiup angin. heheh. phm ta metafora aku ni?

dr bia rse ta selesa, rse terbeban, rse ta selamat, baek aku berkorban lah. konon2nya lah. org maybe akn ckp mcm2 tp aku relex jep. heheh.

setiap yg berlaku ade hikmah. jgn pena berhenti percaya ayat ni ya. ciuz. cuma buat masa skg, MASA ialah ubat paling mujarab. mcm foto gambar, masa berlalu, gambar tetap ada cuma warna akan luntur. perasaan utk luntur mmg perlukan masa. yup masa sememangnya penting. sekian.



^__^ sudah boleh mula simpan foto tersebut.






Friday, November 12, 2010

Aku Nak Main Bola


hey,


aish sbnanye aku tgah gian ni. gian ape? haa tu la korg ape tau. ni na bg tau la ni. sbnanye tgah gian na maen bola ni. yee. BOLA SEPAK. aku klu ley tanak la maen yg sje2 ni, klu ley na maen yg atas padang punye dgn reff ngn lineman sume. officially la sng cte.



spnjg duduk kat perlis ni jujur la aku ckp, aku ta pena puas maen bola ni. sbb ape? mmg la da agk byk gak la da maen bola pdg ni. tp tu la, manusia ta pena puas an. aku pon manusia bese gak.

nmpak ta ade nama aku "adi". heheh

sbb aku ta puas ialah sbb aku maen bola pdh kat sini, bukan dekat posisi aku y sbna. paham ta? kat sini aku maen CB kot. yerr Centre Back. pertahanan tengah. PERTAHANAN weh! mksdnye barisan terakhir yg bertahan tau. dan jiwa aku bkn kat situ. dem.

jiwa aku sbnanye kat bhg menyerang. ta kesah la midfield ke striker ke, yg pntg mnyerang. aha. rse cm na cte sejarah penglibatan aku dlm bidang bola ni la plop. tape t aku cte k. korg na baca atau tak terpulang lah. Malaysia negara demokrasi.

kat sini tiap kali aku di pggl maen, aku akn maen CB. sbb senior2 aku yg suh. so, ble senior da suh aku folow jela. yela dorg gak yg tlg ajk aku ke bidang ini kat U ni. trimas lah bro-bro sekalian!

kat sini aku tringin skali na maen wing kiri. ciuz tringin gler. aku ta ebat mne pon tp klu na ekot an, bgh wing lah satu2nye posisi yg ta pena aku maen. yg laen posisi sume aku pena try. uh.

tlg la bg peluang wahai senior2 ku. kte tgk ley pakai ta kaki junior mu ini.

kasut aku heheh







^__^ aku na jd wing kiri.







Tuesday, November 9, 2010

Perutku Mual

hyeez;


sjak ari sabtu aritu aku kena sakit perut. bukan sakit la sbnanye lebih kpd perut ta sdap. rasa mual2 cam na muntah. tp ta muntah2 pon. huh dala time tu perlis tgah banjir. efek gak r.

na kua kngar taley sbb banjir dlm giler. ade ari ape nta tu aku try kua gak, tp last2 sangkut di tgah jln. moto mati. kena tolak. seb bek okai. bapak jao gak r kne tolak. time tgah tolak na alek wg ulu time tu plop ujan. da tapya tggu bnjir, abes aku lencun dek kerana ujan. ebat ta ayat aku? "dek kerana".

so arini perut agak okai la. time2 cm ni tbe2 ngidam na mkn chcken chop plop. na char kuew tiow. na mihun tomyam. na limau suam. uh dem.












aritu ade wg ulu ni kasi mkn free. tp syg aku ta dpt telan sume sbb keadaan perut yg kurg memuaskan. huish. tp tape sbb aku pk sume ni msti ade hikamh nye an. semua bnda yg berlaku kat dunia ni ade sbb nye. setuju?

esok aku bajet na kua kngar, mcm2 hal na wat. arap sume da okai alek. harap sgt.


^___^ harap matahari akan bersinar semula.