Tuesday, October 26, 2010

Kawan Oh Kawan

Hyeez,


Lme ta guna perkataan tu..bheheh mlm ni na cte ape plop? Nta la, jz la luahkn pe aku rse jep kot.. =p kawan, bnda pnting kot dlm dunia ni..tade kwn, susah. Ade kwn pon kdg2 susah..bheheh



Bkn na ckp ape, kdg2 ade kwn yg pntgkn diri, ade yg byk pk ttg kwn laen, ade yg buat ta kesah, ade yg caring giler, ade mcm2 la sbnanye kwn ni..korg pon stuju an? Tau dahh..bheheh


Bg aku, kwn, kwn gak, tp ble ade yg buat tahi, ntah la, na tolak kiri, kawan, tolak kanan, kawan gak..rumit gak la..smlm aku emo, sbb kwn gak la kot, walaupon sbnanye ade sbb laen..tatau la, aku asek pk ape org laen rse jep, laz2 aku yg mkn aty..susa gak jd org baek ni an? Bhehehe dulu pena jd mcm ni gak, dan tgk resultnya skg aku yg ‘rosak’..







Dulu aku na wat endah ta endah jep sbnanye tp tu la baek sgt aku ni smpai jd skg ni..bheheh sbb kwn punya psl, aku celaru..mcm ikan cencaru..bhahaha mepek jap..


Fikir dgn tenang, tu yg aku try buat skg..baru ley pk dgn btul..rasa dlm aty? Tape aku simpan jep, baru ley jd kuat..bheheh utk kwn, klu korg susa, aku try tolong, aku ta harap papepon..bg aku, aku lg suka pk mcm ni, aslkan korg hepy, korg bahagia, aku jz ley duduk tepi dan senyum jep..





^__^ aku tak kesah sakit, sbb aku dah biasa.







Thursday, October 21, 2010

Kisah 5 hari yg HEBAT!

Assalamualaikum; salam sejahtera dan salam 1 Malaysia.



Bhahahak aku smpai hafal da starting ucapan YDP ha..heheh yee ni aku lg slepas alek dr kem relaxation aritu..ade la relex cket..bhaha



Bkn ape, kali ni juz na cte pngalaman aku yg giler menarik lah..aku jd sekretariat debat perpaduan weh! Tugas aku ialah sbg seorang LO..sbnanye smpai skg aku ta tau ape mksd LO tu, Lead Officer ke? Lipas Organisasi ke? Ntah la tp yg pntg aku fhm tugas2nya..



muka lapar

Kejenye cm kne jaga satu team yg join pertandingan debat tu la..so na di jdkan cte aku pilih la team MMU 2..yee Multimedia University klu korg tatau..berasal dr Melaka..jaoh gak la dr Perlis ni klu korg na tau lg..bheheh



Dr 1st day aku pnat giler setelkan mcm2 bnda, dr Wang Ulu gi Kg Wai la, dr sana ke sini la, mmg rempit r aku dlm 5 ari ni..pastu aku dpt pluang jd YDP utk tiap kali team ni lawan..na jd kn cte smpai semi final la aku jd YDP..besh gak la sbb dpt tgk dorg berdebat..hebat weh..team aku team senior, so takat pnglaman tu mmg blambak la..
Smpai la time result semi tu dikeluarkan, team aku masuk FINAL! Boleh tahan la dorg ni..then pagi smlm la dorg lawan final dan akhernya dorg menang 1st place..giler seronok dorg..aku pon tumpang gumbira la..ececececeh bhehe



tengah ready kan isi nih




giler mencari idea



Slepas 6 pusingan kelayakan, suku akhir, separuh akhir, akhir, dan seterusnya menang pertandingan ni, sekalung tahniah diucapkan kepada team MMU 2! Tambah menggembirakan lagi apabila captain pasukan Myer Iyemman dinobatkan sbg pendebat terbaik utk pertandingan kali ini..hebat la korg..bheheh




wajah sang juara




gumbira giler





Apa yg besh aku rse ialah mcm pngalaman yg aku dpt..mcm2 la..jd LO ni agk pnat la tp berbaloi (sbb dpt elaun)..lg pon dpt knal2 ngn mbr2 baru (ada awek cun lg tu)..dpt pusing2 dewan 2020 lg tu (smpai pena msuk auditorium) besh la..pengalaman yg sangat2 berharga!




^__^ tiba-tiba rasa ingin berdebat plop! Bheheh







Friday, October 8, 2010

Hidup Aku Sikit2


Yo ni aku lagi..


Mestilah aku abes tu sape lg an..pediaaa la hai...haa skg da pkul 3 pagi da..aku baru alek ftsal..kira 1st time la aku maen ftsal smpai lewat kat sini..yaa kat sini, kat perlis ni ha..

Saje jep na menulis..tgah dok sowg2 ni tbe ade feel na menulis plop..bhaha
Skg life aku kat sini agk okai la..tade prob pape..tade prob mbr ke prob mkn ke tp prob blajau tu ade la..prob kat sini okai tp prob kat tmpat laen ade la kot..yaa ta laen ta bkn prob mkwe..bhohoho

Byk btul aku mkn aty ngn mkwe aku sowg ni..aiyoo die lak ley wat dono jep..tau ta dono tu ape? Mcm wat tatau la..nta la weh..dala dok jaoh..gaya dia pon laen jep..klu dia buat ta kesah, y should i? Wo0o0ho0o speakin beb!

Smbil meneguk aer teh o panas dgn lyn lagu korea ni, aku cuba pk, kdg2 leceh gak ble sek pk prob mkwe ni, tp klu ta pk t ckp ta ciuz plop..aiyoo ponin den..
Papepon skg aku tgah gumbira ngn mbr2 aku..tatau la dorg gumbira ngn aku ke ta..bhahaha tmbh skg mcm2 cte @ gossip tgah hot, yg membabitkan hosmate aku, aku pon agk seronok la melayan kerenah2 tersebut..woho0!

Perut mcm bese la, tgah lapar ha skg..na mkn tp tade org na teman..gedik kn aku? Bhehehe aha lupe plop ari ni ari jumaat..ptg kang aku kena pegi kem relaxation..konon2 terpilih la..org yg in charge tu ckp yg terpilih ni sbb pointer final aritu na smpai 3 da..konon na bg relax supaya harapan utk sem ni dpt 3 pointer la..tp bila aku pk alek result test structure, math, fluid aku, cm harapan tinggal harapan jep 3 pointer tu..bhehehehe

Tp okai la kot kem tu, ta pya baya sbb tiap skool anta 5 org jep, so mkn free kn, aku lg la okai..skg tgah na jimat ha smpai ujung sem..tgal bape jep duet PT aku, ta smpai RM200 pon bai..cne na idop? Caranya, carik ape je cara spy dpt mkn free..lg pon aku da register jd sekretriat utk ptandingan debat t..aku join sbb dga2 ada dpt elaun, so dpt la gak wat duet mkn..tape2 susa2 dulu yee..wo0ho0!

Sekian dulu la ye, aku na pegi mandi, basuh kain, dan solat isyak..jumpe lagi lepas aku alek dr kem tu t ek!


^__^ belajar berdikari weh! Wo0oho0!

Friday, October 1, 2010

Pikiaq msalah ke?

yo;

td ada makan2 jamuan raya (raya la sgt)..makanan ta ckop pon..dala bila dijemput sume menjamu selera jep, sume org mcm kambeng lepas kandang pegi rebut makanan..aku ta la..tu yg ta dpt makan tu..bhahaha


akg aku rasa cm ta sdap aty la plop..sbb ape? Sbb..nta la..mula2 dulu pas raya aku okai jep kat sini..tp skg rasa mcm sbnanye ta ngamai sgt yg suke aku pon..yola aku ni bkn bagos sgt pon..hahaha ngn msalah bini lg..aigoooo..


tp bila pk alek kn, nape la aku susa2 pk psl msalah ni..lantak dorg la klu tanak suke aku..jnji aku ta susakn idop dorg..wakakaka


tu la msalahnye..kang aku buat muka ketat org ckp EMO plop..klu aku emo org ta suke, aku ta emo pon org ta suke gak..aigoooo pas ni an, maleh dala na pk psl bnda2 bongek ni..fokus stdy lg bagos (wallawehh) bhahahahahak..arini ari sabtu..jap g dekat tgah ari cket aku na kua g beli brg dapo..wahahahaha g jln sorg2 lg bgos ley ilang tension cket..bhohohoho



^__^ pesta tanglung ke tarian tradisional? wakakakaka ey ey~

macam2 la prob ni~

dear diary, (wakakakaka ey ey~)




yo! lme plop rasa ta update ha..sbnanye byk bnda na tulis tp cm tade masa la..bz ngn stdy lg..bkakakakakak
a..stdy la sgt..saje tbe2 na tulis alek ha..




td baru buat test math..mcm haram..babi betol..dala aku buat pakai kpala otak jep, ta pkai bku pon weh..ebat ta? kehkehkeh arini ari jumaat..clas pkul 3 ptg kang..pagi ni tatau na buat ape..(ada mse stdy tp tanak stdy) tu yg taley jwb test tu..bongek..bhahahaha


dala mggu depan aku kena g kem ape nta..bunyi mcm ni 'Kem Relaxion' kot..aku perlukan relex ke? Adakah muka aku nmpak ketat lg? ceiss bongek sgguh..so weekend mggu depan aku tarak k..skip clas Etnik plop tu, dala ade presentation plop tu..cne na wat la ha..huh prob lg..


smlm aku tatau nape ada org sng plop na tacing ngn aku..dala ada org yg da stat tarik muka ngn aku..bongek r..aku elok2 da ta EMO da pas raya ni dia buat cm tu plop..aku byk gurau jep..tu pon na terasa..mende la..


okai klu na pk mmg ada salah aku gak la..tatau plop dorang cpt terasa..gurau mbr2 pon na trasa..aiyooo..di sini aku na mntak maap la k..dr smlm aku da mntak maap da..tp korg buat cm tanak lyan plop..malas r na tarik2 muka ni..dala satu clas..cehhh


aku ngaku la salah aku..SORRY byk2 ye..wo0o0o0o..dala test aku taley jwb td..ngn prob tacing ni lg..mayb aku mmg kena g kem nta pape tu kot..aiyo0o0o0oo0o0o0o0o0o0o0..aku okai jep...wo0o0oho0o0o0o0





^__^ aku na idop tenang la weh! wakakaka ey ey~