Wednesday, September 8, 2010

buat KUIH lah !

yo,

ptg td dan siang semalam aku telah berjaya menyiapkan kuih..yee kuih..ta cye? percayalah..bhahaha smlm aku wat kuih dahlia..tau? pena dga? pena mkn? ciuz sdap weh..seb bek pose..bhehe


ni la upe kuih dahlia!

then siang td aku setelkan lg satu jenis kuih wajib tiap tahun kena ada, kuih chocolate chip..yesss..bunyi mcm mat salleh an..sdap gler..aku da rasa time buka td..bhahahaha

ni upe time na packing,


ni upe tima baru kua oven,



ni upe b4 masuk oven,


pastu ade lg satu kuih da wat gak siang td, kuih tat nenas, tp yg tu aku ta join sbb aku ta minat sgt kuih tu..bhahahaha jd tade pic gak lah! bheheh


saje na cte psl kuih arini..sebenarnya semua kuih tu aku tolong gentel dgn cop dgn bakar jep, yg bancuh msti la mak aku yg buat, klu aku yg buat, nanti semua tu jd kuih lempeng..sekian..



^__^ ta smpai 4 hari konpem sume kuih umah aku abes.




Sunday, September 5, 2010

A Day Out With My Bros & Sista !

hep,

arini aku pegi kua dgn adik - beradik ku..hoho konon2 kua sbb na g shoping raya la..and..sis aku belanja semua! bhahaha

kte org gerak dlm pukul 12 tga hari..pegi Jusco Seremban 2..bersama dgn sis aku dan 3 org adik ku..

samapi jep terus stat jln..mestilah takan stat guling2 plop..mula la masuk butik2 yg ada..(kasi bunyi mcm kdai mahal cket bheheh)..pas usha2 butik yg ada, kami (aku dan adik2 ku, sbb sis aku tukang kua duet bheheh) terus da plan na beli ape..

aku ta mintak byk pon, juz satu benda jep, sepasang kasut..dan kali kedua aku akan pakai kasut mahal (bg aku la) bhahaha..beratus gak la kasut tu..bhuhu


ini saya punya..bheheh


adik aku yg f5 tu dpt la dua helai jeans..and adik2 aku yg pling kcik tu dpt la sehelai baju sorg..ckupla kot sbb aritu dia org da shoping ngn mak dulu..bheheh



testing yok,,



peace bro,,bhehehek


nmpk mcm cket tp klu total semua stuff tgk harga beratus gak la yg melayang..bhoho tq along! =p

pastu kte org g Tesco plop, na cari brg kuih jep..pusing2 la ngn troli, mencari brg..aku dala 1st time masuk Tesco tu..so amek pluang la na usha2 brg..murah gak siott..mmg Tesco betul la..



fokus cari brg weh,,


sis aku penin dah,


lepas abes beli brg semua kte org pn blah la pulang ke rumah..otw alek tu tiba2 aku pasan kat sit belakang senyap jep..upenye bdk dua org tu da tido..sti ponat an berjalan time puasa ni? bhahaha


silalah tido ye..


agak2 dlm pukul 5 sampai la umah..rsenye t pas raya na kua lg la, bwak mak bpak kali..bhahahahahahaha!


^__^ arigato gozaimas sista !






Saturday, September 4, 2010

Saat Pulang Raya Weh !

yo;

rse cm da lme ta update blog ni, tp sebenarnya ta la lme sgt..bru jep aritu kot pas pegi Penang..bhohoh

aha ni na citer cket jep..psl na alek raya..sape suke raya angkat jari kaki ! skg jam baru pkul 4 am..flight aku (bus jep sbnanye tp aku suke pggl flight) pukul 7.45 am..awal gler an? tp tape y penting dpt alek..bhahaha jap lg alek ngn Kak Liya ngn Syapik, naek jep satu bus tp destinasi laen2 lah..dorang turun Melaka, aku turun Seremban..ouh Terminal 1 da lme ta jmpe..=)

brg da ciap packing da..mcm na pndah umah daha brg aku..bhahahaha (metafora jep)

gerak naek teksi dr Wang Ulu ni jap lg pkul 7..agak2 dpt lepak jap kat Kangar tu then fly la..bhahahahak! aku ta tido lg ni, semata - mata sbb takut ta dpt bgn jap lg, da la awal pagi..kang beraya kat Kangar jep aku kang..bheheh

upe meja aku b4 pulang beraya! bhahaha

hosmate aku sorg da alek, pasni tggal lg 2 org..due2 alek ari Sabtu..tape korg jge umah dlu la ek? bhehehehek ermm na cte ap lg..tu jela kot..t smpai umah aku update lg yeekkkkkk~

^__^ tak sangka na raya dah cpt jep mse berlalu =)