Sunday, August 29, 2010

PENANG trip !

yo, ini aku lagi..

kali ni nak cerita pasal semalam..nape dgn semalam? nak cerita la ni..
bukan ape, sebenarnya semalam aku pergi Penang..saja teman member (poyo jep)..bhaha mula gerak dalam pukul 11 mcm tu..pastu sampai dlm pukul 5..jauh ke Penang drpd Perlis? sebenarnya patut amel masa dlm 2 3 jam jep, tp sebab singgah USM jap, dgn sesat kat tengah2 bandarnye jap, tu yg sampai 6 jam tu..bhahaha

mula2 plan nak pergi Queensbay Mall, tp lepas sampai USM, dtg lah plop plan nak pergi tmpat laen..nak pegi Gurney la Komtar la..alih2 lepas sesat terus cancel semua tempat tu..bhahaha nasib baik la ada abg Julija, kalau tak mau tido tepi jalan kat tengah bandar tu..ehem3




mula2 biar aku cerita pasal USM..giler lah besau siott..sampai2 terus park kat depan ATM nye..rupa2nya ada DUA bank dalam USM tu..BANK tau, bukan ATM..boley tahan la..time tengah duduk tunggu abg Jul, tiba2 ada sorang mat salleh lalu dan bertanya, "Excuse me, do you know where is the international hostel?" kita org yg first time sampai USM tu terus menjawab tatau..bhaha





lepas Jul setel hal dgn abg dia, kita org pon gerak la menuju ke destinasi sebenarnya..tp pas keluar jep dr USM tu, pusing2 masuk bandar dan terus sesat..then kita org tanya ada sorang makcik ni mcm mana jalan nak pegi Quennsbay, then makcik ni jawab "Ouh itu jauhh..jalan terus samapai nampak lampu isyarat tu? pusing kiri" dalam bahasa INDONESIA..lepas tutup tingkap jep kita org terus ketawa terkekeh2..bhahahaha sekali salah tanya orang daa..lagi sekali kita org minta tolong abg Jul,nasib baik dia tolong tunjuk jalan..bhohoho






lepas tu kita org pon sampai lah di Queensbay Mall..punya lah lega sbb dapat sampai gak akhernya..masing2 tersengih sbb nak shopping..aku yg penat drive sampai sesat..bhahaha (sebenarnya gilir2 drive dgn Azpa) bhehe..

masuk jep Mall tu kita org berpecah..aku dgn Azpa, bdk2 perempuan gerak sekali..senang sikit nak gerak kan, laki dgn laki, perempuan dgn perempuan..so aku dgn Azpa pon mula lah berjalan..

"besau gak Mall ni" aku bermonolog dalaman..aku sebenarnya tak biasa masuk butik2 mahal ni, then Azpa bawa la aku masuk jugak..kita org pon masuk la Padini, Topman, Gap, Quicksilver, dan apa lagi ntah nama aku pon tak igt..barang toksah cakap la memang mahal giler..tp semua tengah buat sale, sbb nak raya kot..30% 50% 70% diskaun..lepas tolak tgk harga boley la tade la mhal sgt..dlm RM20 RM30 lebih jep pon ada..pusing punya pusing, dgn kaki kita org yg ketaq2 sbb drive lama, sampai la dekat time na buka..buka puasa k..

kita org cari la tempat na makan dlm Mall tu, tp ciuz semua penuh kena book..last2 kita org pakat na buka ringan2 jep dulu b4 mkn yg berat2..aku dgn Azpa pon pegi la beli air dalam Jusco..then kita org nampak satu jenis makanan ni, namanya Tako Tao..bendanya mcm bulat2 tp ada isi dlmnya..aku try amek isi Chicken Ham, Azpa try Prawn..ciuz sodap! (bila tgah lapar semua jd sedap heheh)..yg bdk2 perempuan beli roti dgn air jep..then kita org berbuka di tepi jln..tp dlm Mall lg la..heheh mmg sadis kan..tp takpe sbb ade dua org awek pon buka sama mcm kita org..bhahaha

then kita org smbg jalan..time tu aku baru la na pegi beli baju..masuk lah balik Topman..dpt la sehelai baju murah..tgah stock clearance..murah weh..then aku dgn Azpa pusing2 lagi (dah penat sebenarnya) tp still mampu masuk lagi satu shop nama Brands Outlet..kat sini aku balun lagi satu baju..murah gak..bhohohoho then pusing2 lagi (ta igt da berapa kilometer dah berjalan) sampai la kita org decide na makan..

Azpa ajak try Johnny's, aku yg ta penah dga nama tu cuma berkata "Jom!"..okai gak la takde la mhal sgt..aku try Thai mee with BBQ chicken..mee dia warna hijau..sodap jugak! penat tggu bdk pmpuan ni, kita org order dulu..pastu bari dorg sampai..kita org pon makan dgn lahapnya..time tu da dekat 9.30 mlm..then pas mkn Azpa ckp na g Padini skali lg, kita org pon ekot jep..

Azpa pon sempat la kaut 2 helai lg baju..(berapa byk baju daa)..then semua da abes shoppin, kita org pon balik..tp kena singgah USM plop sbb Jul na amek lappy kat abg dia..drive smpai USM..then aku kena warning dgn abg Jul, "drive baek2 anak org kat belakang tu"..abes aku ni anak apa? zuup menusuk kalbu..bhahahaha abg dia gurau2 jep..then kita org pon smbg perjalanan pulang ke Perlis dlm pukul 12 tgah mlm..dlm kereta kita org borak2 la..gosip la..

pastu lalu Jambatan Pulau Pinang..cantik giler view time mlm..huhu sempat amek pic lg, tp pic kabur la..bhohoho







haa pastu benti kat R&R jap..kat situ la ku pertama kali try mkn sushi + wasabi..boley tahan la sushinya..dgn ikan mentah lagi..bhohoho






time kat R&R tu la kita org try sushi..mcm besh gak la sbb first time kan..besh3! then smbg perjalanan pulang..mula la mcm gosip keluar..sampai penat la huhahuha dlm kereta tu..bheheh syukur kami selamat sampai..ada lah dlm pukul 3 pagi lebih baru smpai..penat mmg penat..tp ciuz enjoy! ^__^



p/s ; kpd Azpa, Ida, Julija, Inaa korg mmg ENVOC(enjoy + havoc) !!

No comments:

Post a Comment