Wednesday, August 4, 2010

di IID



dear diary,

bhahahaha meniru cerita plop ha..senget betul..saja jep tulis balik ha..minggu lepas aku gi kedah ada IID..ape tu IID? international institute of development..keh3 invention inovation and design lah..aha besh juga la gi sana..dapat tido inn (bukan hotel pon) hehehe tp at least dapat rasa makan breakfsat free, mandi tub (rumah aku tade tub), pastu ingat nak mandi pool tapi tak jadi plop..huhu takpe3 aku gi sana pon bukan nak suka2, tapi masuk petandingan weh! tapi kalah la plop (maksudnya tak menang emas ke perak ke gangsa ke macam tu lah)..hahaha yg menang cuma dapat silver untuk best booth ngn silver untuk best poster..apa kejadahnya menang tang hiasan jep..tengok budak2 laki yg hias pon boleh menang gak tau (walaupon silver jep)...bhahahaha tak sia2 kita orang pinjam pasu bunga dengan pewangi dalam toilet, astro guide dan yellow pages dari bilik hotel, beli air kotak kat kedai tingkat bawah, pinjam kerusi VIP sebijik (sebenarnya semua main ambil jep heheh)..ingat nak ambil tv dalam bilik sekali tapi nanti orang hotel tu suspek plop..bhahahahahaha



papepon pengalaman kat sana memang boleh dikategorikan sebagai besh la..untuk aku yg 1st time keluar unimap (keluar perlis) naik shuttle lagi, besh la..hohoho lepas ni target nak keluar lagi tapi tak tahu untuk wakil apa plop..jangan sebab kena buang dah lah..hahahahahak

haa nak cerita sikit apa aku buat kat sana..gerak dari wang ulu dalam 5.30 mcm tu..pastu sampai dalam pukul 8 lebih..then check in pastu keluar gi makan dengan budak2 ni ha (kumpulan Stress Cooler & Styrene Solve) wah..kena berjalan la jugak dalam 10 minit baru jumpa kedai makan (mamak je kot sebab aku mengidam roti canai heheh)..lepas makan pon balik lah..time balik tu ada la tempat cam dinding ni mcm cun gak r..so diaorang semua ambil lah gambar (termasuk aku semestinya heheh)..dah la tepi jalan orang yg lalu lalang semua tengok pelik..takpe janji enjoy..bhahaha lepas tu semua balik, terbongkang la ape lagi penat gak siot~ bhahaha

esok paginya plop aku pergi breakfast kat restoran hotel tu (free beb)..apa lagi semua benda yg pelik2 aku try..boley la sedap juga (makan free semua sedap heheh)..dalam pukul 8 aku turun balik ingat nak naik bus pergi uitm tempat pertandingan tu, rupa2nya buat kat hotel tu jugak lah..kira okai lah tidur situ pertandingan tu pon situ..kalau nak berak senang lari balik bilik jep..keh3..lepas daftar team aku setting semua barang..mcm biasa lah Stress Cooler punya tempat..heheh time tu la tiba2 alvin yg baru keluar dari toilet cakap kat aku "tadi aku nampak ada pasu bunga hiasan cantik kat toilet, nak ambil tak?" lepas tu.........ambil je la juga (pinjam je k heheh)..lepas tu judging pon on..mcm biasa lah aku punya explain mcm2 sampai terbelit lidah..bla bla bla..pastu habis dah..petang tu kemas balik semua barang yg dipinjam..then balik bilik..malam tu plop time dia orang pergi makan kat village mall (menyesal aku tak ikot) aku gi jalan sorang2 ke satu mall lain ni entah apa nama entah..saja pusing2 tengok tempat orang (sebenarnya tengok orang sekali heheh)..pastu aku pon beli lah kreko..at least ada le kenangan dari tempat orang (wah~)..aha aku pergi cari makan juga sebenarnya..ada la dapat nasi goreng kampung dan satay (aku suka satay hahahaha)..balik bilik aku bedal sorang2 (sebab anwar takde dia pon keluar jalan sorang2 juga heheh)..then aku baca kreko dan tidurrrr....

esoknya plop aku takde dah present, tapi giliran Styrene Solve plop..so aku pon pergi la bagi sokongan moral (menyemak je sebenarnya heheh)..lepak2 bla bla bla..sampai la closing..pemenangnya ialah bla bla bla then habis..sesi bergambar plop..heheh dah puas, packing barang, then bergerak pulang..dalam pukul 6 gerak..dalam bus membongkang lagi..then tiba2 lalu satu tempat..dulu kami berlima pernah buka puasa kat situ..sampai sesat ke thailand..uh kenangan beb..bhahaha bus terus gerak sampai lalu pauh, nampak pintu gerbang unimap, giler gempak mengalahkan pintu gerbang istana negara heheh..then terus lagi sampai la wang ulu semula..dalam pukul 8 sampai..

aha mcm tu lah ceritanya serba sedikit pengalaman kat kedah tu (enjoy je lebih sebenarnya heheh)..lepas ni tak tau la nak rasa apa lagi kat unimap ni..ermm cuma perlu tunggu dan lihat jelah...hidup emo! heheh


^^mahu keluar perlis lagi~ =D

No comments:

Post a Comment