Sunday, August 29, 2010

PENANG trip !

yo, ini aku lagi..

kali ni nak cerita pasal semalam..nape dgn semalam? nak cerita la ni..
bukan ape, sebenarnya semalam aku pergi Penang..saja teman member (poyo jep)..bhaha mula gerak dalam pukul 11 mcm tu..pastu sampai dlm pukul 5..jauh ke Penang drpd Perlis? sebenarnya patut amel masa dlm 2 3 jam jep, tp sebab singgah USM jap, dgn sesat kat tengah2 bandarnye jap, tu yg sampai 6 jam tu..bhahaha

mula2 plan nak pergi Queensbay Mall, tp lepas sampai USM, dtg lah plop plan nak pergi tmpat laen..nak pegi Gurney la Komtar la..alih2 lepas sesat terus cancel semua tempat tu..bhahaha nasib baik la ada abg Julija, kalau tak mau tido tepi jalan kat tengah bandar tu..ehem3




mula2 biar aku cerita pasal USM..giler lah besau siott..sampai2 terus park kat depan ATM nye..rupa2nya ada DUA bank dalam USM tu..BANK tau, bukan ATM..boley tahan la..time tengah duduk tunggu abg Jul, tiba2 ada sorang mat salleh lalu dan bertanya, "Excuse me, do you know where is the international hostel?" kita org yg first time sampai USM tu terus menjawab tatau..bhaha





lepas Jul setel hal dgn abg dia, kita org pon gerak la menuju ke destinasi sebenarnya..tp pas keluar jep dr USM tu, pusing2 masuk bandar dan terus sesat..then kita org tanya ada sorang makcik ni mcm mana jalan nak pegi Quennsbay, then makcik ni jawab "Ouh itu jauhh..jalan terus samapai nampak lampu isyarat tu? pusing kiri" dalam bahasa INDONESIA..lepas tutup tingkap jep kita org terus ketawa terkekeh2..bhahahaha sekali salah tanya orang daa..lagi sekali kita org minta tolong abg Jul,nasib baik dia tolong tunjuk jalan..bhohoho






lepas tu kita org pon sampai lah di Queensbay Mall..punya lah lega sbb dapat sampai gak akhernya..masing2 tersengih sbb nak shopping..aku yg penat drive sampai sesat..bhahaha (sebenarnya gilir2 drive dgn Azpa) bhehe..

masuk jep Mall tu kita org berpecah..aku dgn Azpa, bdk2 perempuan gerak sekali..senang sikit nak gerak kan, laki dgn laki, perempuan dgn perempuan..so aku dgn Azpa pon mula lah berjalan..

"besau gak Mall ni" aku bermonolog dalaman..aku sebenarnya tak biasa masuk butik2 mahal ni, then Azpa bawa la aku masuk jugak..kita org pon masuk la Padini, Topman, Gap, Quicksilver, dan apa lagi ntah nama aku pon tak igt..barang toksah cakap la memang mahal giler..tp semua tengah buat sale, sbb nak raya kot..30% 50% 70% diskaun..lepas tolak tgk harga boley la tade la mhal sgt..dlm RM20 RM30 lebih jep pon ada..pusing punya pusing, dgn kaki kita org yg ketaq2 sbb drive lama, sampai la dekat time na buka..buka puasa k..

kita org cari la tempat na makan dlm Mall tu, tp ciuz semua penuh kena book..last2 kita org pakat na buka ringan2 jep dulu b4 mkn yg berat2..aku dgn Azpa pon pegi la beli air dalam Jusco..then kita org nampak satu jenis makanan ni, namanya Tako Tao..bendanya mcm bulat2 tp ada isi dlmnya..aku try amek isi Chicken Ham, Azpa try Prawn..ciuz sodap! (bila tgah lapar semua jd sedap heheh)..yg bdk2 perempuan beli roti dgn air jep..then kita org berbuka di tepi jln..tp dlm Mall lg la..heheh mmg sadis kan..tp takpe sbb ade dua org awek pon buka sama mcm kita org..bhahaha

then kita org smbg jalan..time tu aku baru la na pegi beli baju..masuk lah balik Topman..dpt la sehelai baju murah..tgah stock clearance..murah weh..then aku dgn Azpa pusing2 lagi (dah penat sebenarnya) tp still mampu masuk lagi satu shop nama Brands Outlet..kat sini aku balun lagi satu baju..murah gak..bhohohoho then pusing2 lagi (ta igt da berapa kilometer dah berjalan) sampai la kita org decide na makan..

Azpa ajak try Johnny's, aku yg ta penah dga nama tu cuma berkata "Jom!"..okai gak la takde la mhal sgt..aku try Thai mee with BBQ chicken..mee dia warna hijau..sodap jugak! penat tggu bdk pmpuan ni, kita org order dulu..pastu bari dorg sampai..kita org pon makan dgn lahapnya..time tu da dekat 9.30 mlm..then pas mkn Azpa ckp na g Padini skali lg, kita org pon ekot jep..

Azpa pon sempat la kaut 2 helai lg baju..(berapa byk baju daa)..then semua da abes shoppin, kita org pon balik..tp kena singgah USM plop sbb Jul na amek lappy kat abg dia..drive smpai USM..then aku kena warning dgn abg Jul, "drive baek2 anak org kat belakang tu"..abes aku ni anak apa? zuup menusuk kalbu..bhahahaha abg dia gurau2 jep..then kita org pon smbg perjalanan pulang ke Perlis dlm pukul 12 tgah mlm..dlm kereta kita org borak2 la..gosip la..

pastu lalu Jambatan Pulau Pinang..cantik giler view time mlm..huhu sempat amek pic lg, tp pic kabur la..bhohoho







haa pastu benti kat R&R jap..kat situ la ku pertama kali try mkn sushi + wasabi..boley tahan la sushinya..dgn ikan mentah lagi..bhohoho






time kat R&R tu la kita org try sushi..mcm besh gak la sbb first time kan..besh3! then smbg perjalanan pulang..mula la mcm gosip keluar..sampai penat la huhahuha dlm kereta tu..bheheh syukur kami selamat sampai..ada lah dlm pukul 3 pagi lebih baru smpai..penat mmg penat..tp ciuz enjoy! ^__^



p/s ; kpd Azpa, Ida, Julija, Inaa korg mmg ENVOC(enjoy + havoc) !!

Wednesday, August 4, 2010

di IID



dear diary,

bhahahaha meniru cerita plop ha..senget betul..saja jep tulis balik ha..minggu lepas aku gi kedah ada IID..ape tu IID? international institute of development..keh3 invention inovation and design lah..aha besh juga la gi sana..dapat tido inn (bukan hotel pon) hehehe tp at least dapat rasa makan breakfsat free, mandi tub (rumah aku tade tub), pastu ingat nak mandi pool tapi tak jadi plop..huhu takpe3 aku gi sana pon bukan nak suka2, tapi masuk petandingan weh! tapi kalah la plop (maksudnya tak menang emas ke perak ke gangsa ke macam tu lah)..hahaha yg menang cuma dapat silver untuk best booth ngn silver untuk best poster..apa kejadahnya menang tang hiasan jep..tengok budak2 laki yg hias pon boleh menang gak tau (walaupon silver jep)...bhahahaha tak sia2 kita orang pinjam pasu bunga dengan pewangi dalam toilet, astro guide dan yellow pages dari bilik hotel, beli air kotak kat kedai tingkat bawah, pinjam kerusi VIP sebijik (sebenarnya semua main ambil jep heheh)..ingat nak ambil tv dalam bilik sekali tapi nanti orang hotel tu suspek plop..bhahahahahaha



papepon pengalaman kat sana memang boleh dikategorikan sebagai besh la..untuk aku yg 1st time keluar unimap (keluar perlis) naik shuttle lagi, besh la..hohoho lepas ni target nak keluar lagi tapi tak tahu untuk wakil apa plop..jangan sebab kena buang dah lah..hahahahahak

haa nak cerita sikit apa aku buat kat sana..gerak dari wang ulu dalam 5.30 mcm tu..pastu sampai dalam pukul 8 lebih..then check in pastu keluar gi makan dengan budak2 ni ha (kumpulan Stress Cooler & Styrene Solve) wah..kena berjalan la jugak dalam 10 minit baru jumpa kedai makan (mamak je kot sebab aku mengidam roti canai heheh)..lepas makan pon balik lah..time balik tu ada la tempat cam dinding ni mcm cun gak r..so diaorang semua ambil lah gambar (termasuk aku semestinya heheh)..dah la tepi jalan orang yg lalu lalang semua tengok pelik..takpe janji enjoy..bhahaha lepas tu semua balik, terbongkang la ape lagi penat gak siot~ bhahaha

esok paginya plop aku pergi breakfast kat restoran hotel tu (free beb)..apa lagi semua benda yg pelik2 aku try..boley la sedap juga (makan free semua sedap heheh)..dalam pukul 8 aku turun balik ingat nak naik bus pergi uitm tempat pertandingan tu, rupa2nya buat kat hotel tu jugak lah..kira okai lah tidur situ pertandingan tu pon situ..kalau nak berak senang lari balik bilik jep..keh3..lepas daftar team aku setting semua barang..mcm biasa lah Stress Cooler punya tempat..heheh time tu la tiba2 alvin yg baru keluar dari toilet cakap kat aku "tadi aku nampak ada pasu bunga hiasan cantik kat toilet, nak ambil tak?" lepas tu.........ambil je la juga (pinjam je k heheh)..lepas tu judging pon on..mcm biasa lah aku punya explain mcm2 sampai terbelit lidah..bla bla bla..pastu habis dah..petang tu kemas balik semua barang yg dipinjam..then balik bilik..malam tu plop time dia orang pergi makan kat village mall (menyesal aku tak ikot) aku gi jalan sorang2 ke satu mall lain ni entah apa nama entah..saja pusing2 tengok tempat orang (sebenarnya tengok orang sekali heheh)..pastu aku pon beli lah kreko..at least ada le kenangan dari tempat orang (wah~)..aha aku pergi cari makan juga sebenarnya..ada la dapat nasi goreng kampung dan satay (aku suka satay hahahaha)..balik bilik aku bedal sorang2 (sebab anwar takde dia pon keluar jalan sorang2 juga heheh)..then aku baca kreko dan tidurrrr....

esoknya plop aku takde dah present, tapi giliran Styrene Solve plop..so aku pon pergi la bagi sokongan moral (menyemak je sebenarnya heheh)..lepak2 bla bla bla..sampai la closing..pemenangnya ialah bla bla bla then habis..sesi bergambar plop..heheh dah puas, packing barang, then bergerak pulang..dalam pukul 6 gerak..dalam bus membongkang lagi..then tiba2 lalu satu tempat..dulu kami berlima pernah buka puasa kat situ..sampai sesat ke thailand..uh kenangan beb..bhahaha bus terus gerak sampai lalu pauh, nampak pintu gerbang unimap, giler gempak mengalahkan pintu gerbang istana negara heheh..then terus lagi sampai la wang ulu semula..dalam pukul 8 sampai..

aha mcm tu lah ceritanya serba sedikit pengalaman kat kedah tu (enjoy je lebih sebenarnya heheh)..lepas ni tak tau la nak rasa apa lagi kat unimap ni..ermm cuma perlu tunggu dan lihat jelah...hidup emo! heheh


^^mahu keluar perlis lagi~ =D