Wednesday, June 23, 2010

kalau syg kena lepaskan kah ?


dear diary,


hari tu sesuatu berlaku. serius aku emo gila. haha mcm mana nak ckp ek. kenangan lama menusuk kembali. wah gilalah ayat aku. heheh yup kalau aku cerita pon korang mesti tak paham. biar aku pendekkan je k.



dalam hidup ni mcm2 boley berlaku. semua orang tahu tu. erm. ada orang ckp, kalau sayang seseorang tu, lepaskan, kalau dia kembali makananya dia utk kita. tp mcm mana kalau tak kembali? kita yg melepas kan. pastu menyesal sebab lepaskan dulu. heheh. kalau nak pikir mcm jiwang sikit, boley la kasi lepas, pastu tunggu sampai dia kembali. kalau tak, tunggu la sampai kau tua kerepot. hahaha

bukan apa, bg aku kan, aku lagi suka pikir mcm ni. kalau kita nak satu benda tu or seseorang tu, kita kena la usaha nak dapatkan benda tu. lepas dapat, pegang elok2. try semua supaya dia tak terlepas. kalau dah gila punya sayang aku rasa tak ada orang sanggup lepaskan kan? heheh tp aku ada gak pikir, semua orang ada mcm2 alasan sendiri. ada orang yg sanggup lepaskan walau sayang gila babi. memang hero or heroin lah beliau! heheh

ada gak yg bagi alasan kurang logik. alasan yg orang tak boley terima. tp bila aku pikir balik, orang ada mcm2 jenis kan, mungkin alasan yg dia bagi tu betul bg dia. tp mcm mana dengan pihak yg terluka tu? well kena terima la kan. dalam hidup kita kena rasa mcm2. rasa semua benda sebab hidup cuma sekali kan. heheh

memang sakit bila kena tinggal. lagi2 sebab alasan yg kurang logik. ada orang penah ckp kat aku, girl baik utk boy baik. aku tak tau aku jenis mana. hehe pikir balik, benda mcm ni buat kita tambah matang. bunyi mcm orang tua cakap kan? hahaha

pendek kata kan, kita juz kena banyak pikir je la. tak rugi pon kalau banyak pikir. juz jangan sampai botak jela. heheh


^^hidup kadang2 suck, tp suck tu la yg buat kita hidup. =)

No comments:

Post a Comment