Wednesday, June 9, 2010

alasan kurang logik. ceh

dear diary,

hari ni first time aku tulis blog nih. haha. entah mcm mana aku leh tetiba nak tulis ni ha. erm aku ada cerita ni. satu benda yg selalu aku pikir. perempuan ni kan setia ke? kalau ikot jawapan dari pengalaman aku mestilah tak! heheh tp lain orang lain pikir nye kan. bukan ape. cuma aku selalu terpikir gurl ni kan, kalau lama sikit ngn boy die, mesti rasa bosan. lagi2 gurl yg perasan dia cun. lagi la senang cari lain. haha. benda ni aku pernah tanya kat sorang member gurl aku gak tau. die sendiri cakap gurl lawa ni memang senang jep kalau nak tinggalkan lelaki. sebab dorang mesti senang nak cari lain punya. benda batul kan. uh aku bukan nak kutuk perempuan ye. lelaki pon sama. tapi mengikut apa yg selalu aku nampak la, gurl yg selalu buat hal. tu apa yg aku nampak lah. sebenarnya benda ni sangat subjektif. lain orang lain ragam. aku bagi cth ek. ada satu kes. satu couple ni. si boy kena pergi jauh sbb nak sambung study. mula2 hubungan dorang okai jep. tapi tak lama pastu, si gurl ni cakap nak jadi kawan jep. alasannya sebab jauh. em. kalau orang normal pikir la kan, logik ke alasan jauh tu? kalau korang pikir? tak tahu lah mungkin ada sebab lain kot. mayb gurl tu dah bosan? or dah jumpa boy lain? or dia tak percaya boy tu lagi? em tapi pastu kan, dengar cerita gurl tu dah ada pengganti. jadi apa sebab sebenarnya korang boleh pikir sendiri la ek. bila pikir balik kan, kelakar pon ada juga lah. yela masa tengah hot couple dulu macam2 dah janji. sayang sampai bila2 lah. i lap u 4eva lah. heheh tapi hasilnya? bila dah jauh sikit senang jep gurl tu minta jadi kawan. kita kena ingat, ada orang awal2 lagi dah serius. so bila rasa kena main, efek besau kot! hhooho kalau nak diikotkan memang tak kan habis cerita mcm ni. kesimpulannya, pikir dulu ape orang lain rasa sebelum buat sesuatu keputusan. pikir baik buruk dulu. yg penting kena selalu berfikir. tata!

No comments:

Post a Comment