Wednesday, June 23, 2010

kalau syg kena lepaskan kah ?


dear diary,


hari tu sesuatu berlaku. serius aku emo gila. haha mcm mana nak ckp ek. kenangan lama menusuk kembali. wah gilalah ayat aku. heheh yup kalau aku cerita pon korang mesti tak paham. biar aku pendekkan je k.



dalam hidup ni mcm2 boley berlaku. semua orang tahu tu. erm. ada orang ckp, kalau sayang seseorang tu, lepaskan, kalau dia kembali makananya dia utk kita. tp mcm mana kalau tak kembali? kita yg melepas kan. pastu menyesal sebab lepaskan dulu. heheh. kalau nak pikir mcm jiwang sikit, boley la kasi lepas, pastu tunggu sampai dia kembali. kalau tak, tunggu la sampai kau tua kerepot. hahaha

bukan apa, bg aku kan, aku lagi suka pikir mcm ni. kalau kita nak satu benda tu or seseorang tu, kita kena la usaha nak dapatkan benda tu. lepas dapat, pegang elok2. try semua supaya dia tak terlepas. kalau dah gila punya sayang aku rasa tak ada orang sanggup lepaskan kan? heheh tp aku ada gak pikir, semua orang ada mcm2 alasan sendiri. ada orang yg sanggup lepaskan walau sayang gila babi. memang hero or heroin lah beliau! heheh

ada gak yg bagi alasan kurang logik. alasan yg orang tak boley terima. tp bila aku pikir balik, orang ada mcm2 jenis kan, mungkin alasan yg dia bagi tu betul bg dia. tp mcm mana dengan pihak yg terluka tu? well kena terima la kan. dalam hidup kita kena rasa mcm2. rasa semua benda sebab hidup cuma sekali kan. heheh

memang sakit bila kena tinggal. lagi2 sebab alasan yg kurang logik. ada orang penah ckp kat aku, girl baik utk boy baik. aku tak tau aku jenis mana. hehe pikir balik, benda mcm ni buat kita tambah matang. bunyi mcm orang tua cakap kan? hahaha

pendek kata kan, kita juz kena banyak pikir je la. tak rugi pon kalau banyak pikir. juz jangan sampai botak jela. heheh


^^hidup kadang2 suck, tp suck tu la yg buat kita hidup. =)

Wednesday, June 16, 2010

jari berdarah

dear diary,

smlm aku main bola. atas jalan raya. tak pakai selipar. masa tengah lompat nak capai bola, tiba2 aku landing atas jalan dengan menggunakan jari kaki aku. so ia pun berdarah. takpe sikit je tu.

yee aku nak cerita ni, erm pasal ape ek, uh pasal member2 unimap lah plop. kat situ memang ramai kawan. dalam tahun pertama aku kat sana je dah mcm2 berlaku. yeah pengalaman duduk kampung, duduk rumah orang, main sukan, jadi pemerhati dalam drama class, berlakon dalam teater, wah teater tu! hehe mcm2 lah.

kat sana gak aku jumpa mcm2 jenis orang. ada yg baik, yg menikam belakang, yg menipu, yg rajin, yg banyak cakap, yg suka gaduh dengan aku, yg sekepala, tak lupa juga yg muka ketat mcm aku. hidup muka ketat! bukan apa, kadang2 bila pikir balek seronok jugak dapat kenal dgn orang2 mcm ni. at least kita dah ada pengalaman kan. tak rugi pape kot.

aha panjang ceritanya dalam setahun aku kat unimap tu. nanti la aku start cerita satu2. tp bukan sekarang. kena recall balik. baru feel~ haha!

^^cubalah bertenang sikit adi oiiii

Wednesday, June 9, 2010

alasan kurang logik. ceh

dear diary,

hari ni first time aku tulis blog nih. haha. entah mcm mana aku leh tetiba nak tulis ni ha. erm aku ada cerita ni. satu benda yg selalu aku pikir. perempuan ni kan setia ke? kalau ikot jawapan dari pengalaman aku mestilah tak! heheh tp lain orang lain pikir nye kan. bukan ape. cuma aku selalu terpikir gurl ni kan, kalau lama sikit ngn boy die, mesti rasa bosan. lagi2 gurl yg perasan dia cun. lagi la senang cari lain. haha. benda ni aku pernah tanya kat sorang member gurl aku gak tau. die sendiri cakap gurl lawa ni memang senang jep kalau nak tinggalkan lelaki. sebab dorang mesti senang nak cari lain punya. benda batul kan. uh aku bukan nak kutuk perempuan ye. lelaki pon sama. tapi mengikut apa yg selalu aku nampak la, gurl yg selalu buat hal. tu apa yg aku nampak lah. sebenarnya benda ni sangat subjektif. lain orang lain ragam. aku bagi cth ek. ada satu kes. satu couple ni. si boy kena pergi jauh sbb nak sambung study. mula2 hubungan dorang okai jep. tapi tak lama pastu, si gurl ni cakap nak jadi kawan jep. alasannya sebab jauh. em. kalau orang normal pikir la kan, logik ke alasan jauh tu? kalau korang pikir? tak tahu lah mungkin ada sebab lain kot. mayb gurl tu dah bosan? or dah jumpa boy lain? or dia tak percaya boy tu lagi? em tapi pastu kan, dengar cerita gurl tu dah ada pengganti. jadi apa sebab sebenarnya korang boleh pikir sendiri la ek. bila pikir balik kan, kelakar pon ada juga lah. yela masa tengah hot couple dulu macam2 dah janji. sayang sampai bila2 lah. i lap u 4eva lah. heheh tapi hasilnya? bila dah jauh sikit senang jep gurl tu minta jadi kawan. kita kena ingat, ada orang awal2 lagi dah serius. so bila rasa kena main, efek besau kot! hhooho kalau nak diikotkan memang tak kan habis cerita mcm ni. kesimpulannya, pikir dulu ape orang lain rasa sebelum buat sesuatu keputusan. pikir baik buruk dulu. yg penting kena selalu berfikir. tata!